Akupressur : för nybörjare och professionella

Akupressur lindrar smärta och behandlar sjukdomstillstånd. Med den här boken lär du dig att påverka energin i kroppen för att bli av med obalanser som kan orsaka stressrelaterade problem och smärttillstånd.

Sven Algotsson, som tidigare har skrivit boken Akupressur – för hälsa och läkedom, kommer nu med en uppföljare där målet är att påverka och harmonisera energin i kroppen enligt teorin om de fem energirörelserna – det vill säga de fem elementen (trä, eld, jord, metall och vatten) – med hjälp av punkter på de tolv organmeridianerna.

Genom att noga studera det som står beskrivet om de olika energirörelserna och elementen kan du som läsare avgöra till vilket element ett problem hör och vilken energirörelse som behöver balanseras. I boken får du även förslag på behandlingar som är allmänt balanserande enligt de fem elementen.

Författaren ger oss en djupare inblick i akupressurens hemligheter och berättar om skillnaderna mellan traditionell kinesisk medicin och västerländsk medicin. Han tar också upp skillnaden mellan akupressur och akupunktur.

Book Info

  • Book Author :
    Sven Algotsson
  • Publishing House :
    Ica
  • Publishing Year :
    2010