Ampuku, Abdominale acupressuur: Japans Lichaamswerk: De Klassiekers

Ampuku of traditionele Japanse acupressuur, is een uiterst verfijnde vorm van manuele therapie die aan de basis lag van wat later bekend zou worden als Shiatsu.

Het Abdomen of ‘Hara’ wordt in de Japanse geneeskunst beschouwd als een belangrijk energiecentrum voor het lichaam. Daarom zou het werken in de Hara een onderdeel moeten zijn van elke lichaamsbehandeling. Dit werd benadrukt door Shiatsu-meester Shizuto Masunaga, hij zag Ampuku als een heel belangrijk onderdeel van Shiatsu. Hij besefte dat Ampuku een enorme bijdrage kan leveren bij het behandelen van ernstig zieke mensen en bij patiënten die een rustige maar diepgaande manipulatie nodig hebben. Ampuku-therapie zorgt er niet alleen voor dat de patiënt rustig blijft maar heeft ook het potentieel om zijn intern functioneren te herstellen. Ampuku is ook een belangrijk onderdeel van diagnose.

Dit boek is geschreven voor alle manuele therapeuten die hun beoefening willen verdiepen. Het biedt toegang tot de informatie over Ampuku zoals ze te vinden is in Ota Shinsai’s ‘Ampuku Zukai’ en Fujibayashi Ryohaku’s ‘Anma Tebiki’, de twee geïllustreerde klassiekers van Japans lichaamswerk, hier voor het eerst aangeboden in een volledige Nederlandse vertaling. Naast de vertaling van deze twee hoogst belangrijke werken bevat het boek ook een praktische gids over de toepassing van de verschillende Ampuku-technieken. Die zijn van de hand van Philippe Vandenabeele, een ervaren Shiatsu-leraar en beoefenaar, die hun diepere betekenis onthult.

Dit boek geeft de manuele therapeut een unieke kans om de herkomst en de helende vermogens te ontdekken die door deze traditionele geneeskunst aangeboden worden.

Inclusief:
• Eerste volledige vertaling in het Nederlands van de Ampuku Zukai samen met de illustraties uit de originele eerste editie van de Ampuku Zukai.
• Eerste Nederlandse vertaling van de hoofdstukken over Hara-diagnose en Ampuku uit de Anma Tebiki samen met de illustraties uit de originele eerste editie van de Anma Tebiki.
• Overzicht en toelichting van alle acupressuurpunten gebruikt in de Ampuku Zukai en de Anma Tebiki.
• Een diepgaande uitleg van de Ampuku-technieken beschreven in deze twee boeken uit de Edo-periode.

Philippe Vandenabeele is een manuele therapeut en leraar gevestigd in Fukuoka, Japan. Philippe heeft dertig jaar ervaring als beoefenaar en als docent. Hij consolideerde die kennis, inzichten en praktijkervaring in een eigen, unieke benadering: de Shinzui Bodywork Methode. Shinzui Bodywork is een manuele therapie voor het hele lichaam stevig geworteld in de Oosterse lichaamswerk-tradities met speciale focus op het abdominaal en meridianen-werk, aan- gevuld met Westers visceraal, fascia en muscoloskeletaal lichaamswerk.

Book Info

  • Book Author :
    Philippe Vandenabeele
  • Publishing House :
    Independently Published
  • Publishing Year :
    2021