Shiatsu in uitvoering

Leder jaar kiest een groter en breder publiek voor het bestuderen van shiatsu, merkt Joyce Vlaarkamp als directeur van de Zen Shiatsu Opleiding in Amsterdam. Als studiemateriaal en achtergrondinformatie raadt ze haar studenten Shiatsu in theorie en praktijk van Carola Beresford-Cooke en Het shiatsuboek van Paul Lundberg aan, al vond ze dat hierin de uitvoering van shiatsu-technieken niet voldoende werd belicht. Vlaarkamp besloot daar zelf iets aan te doen. En met Shiatsu in uitvoering is er dan nu eindelijk het boek dat uitlegt hoe de technieken die shiatsu rijk is, behoren te worden uitgevoerd in de diverse lichaamshoudingen (kata┬┤s). Het bevat daarom voornamelijk fotomateriaal met korte aanwijzingen.
Oorspronkelijk bedoeld voor haar eigen studenten, is dit kata-boek uitgegroeid tot een naslagwerk voor iedereen die zich met shiatsu bezighoudt, bezig heeft gehouden of dat in de toekomst wil gaan doen.
Joyce Vlaarkamp is directeur van de Zen Shiatsu Opleiding in Amsterdam. Zij is zelf onderricht door Sasaki Kazunori, die weer student was van Shizuto Masunaga.

Book Info

  • Book Author :
    Joyce Vlaarkamp
  • Publishing House :
    Altamira - Becht . Haarlem
  • Publishing Year :
    2004