Shiatsu Oefenboek voor het opwekken van levensenergie

Shiatsu is een uit Japan stammende, op natuurlijke mogelijkheden en eigenschappen van de mens berustende methode om de levensenergie te activeren en zo innerlijke onrust en lichamelijk ongemak doelgericht aan te pakken. Shiatsu kan door iedereen, jong en oud, ervaren en onervaren, in praktijk worden gebracht en zowel alleen als met een partner worden beoefend.

In het Shiatsu oefenboek voor het opwekken van levensenergie bespreekt Klaus Metzner, mede-oprichter van het Europese Shiatsu Instituut, technieken voor de behandeling van een partner. Metzner ziet Shiatsu als een ontmoeting tussen twee mensen, waarbij degene die de behandeling uitvoert de lichamelijke en psychische onevenwichtigheid en opwinding van de behandelde voelt en met lichte aanrakingen de zwakke en sterke kanten in het gevoelsleven van zijn partner in balans brengt.

De oefeningen die Metzner geeft om de verborgen kracht in onze handen en de uitstraling van de druk van ons lichaam helend te leren gebruiken zijn eenvoudig en effectief. Zij tonen eens te meer aan, hoe belangrijk de rol is die onze handen kunnen vervullen bij het verzachten en oplossen van lichamelijk en psychisch lijden.

Book Info

  • Book Author :
    Klaus Metzner
  • Publishing House :
    Schors Amsterdam
  • Publishing Year :
    1994