Shiatsu Werkboekeen complete handleiding

Ronald Riksen is de grondlegger van de methode Shiatsu Kosmetiek, een behandelmethode die zijn oorsprong vindt in het schoonheidsinstituut. In dit boek bespreekt Riksen zowel de theorie als de praktijk van de Shiatsu Kosmetiek, wat een mooi compleet leerboek en naslagwerk heeft opgeleverd.
Wat is Shiatsu Kosmetiek?
Ronald Riksen: ”Cosmetische shiatsu is een oosterse, holistische visie op de dermatologie. Het is gebaseerd op de duizenden jaar oude Chinese geneeskunde. Je kijkt niet alleen naar de symptomen, maar ook naar de onderliggende oorzaken van huidproblemen. Deze worden veroorzaakt door een disbalans van de innerlijke harmonie. Je werkt dus niet op de huid, maar onderhuids. Dat is een groot verschil met de westerse visie. Tegelijk is het een heel praktische methode voor in het huidverzorgingsinstituut.”
Bundeling
Ronald Riksen had al twee boeken over dit onderwerp op zijn naam staan: ‘Shiatsu Kosmetiek’ en ‘Shiatsu Kosmetiek Methodiek’. In ‘De Complete Methode Shiatsu Kosmetiek’ heeft hij alle kennis en kunde die hij in de loop van twintig jaar over dit onderwerp heeft opgebouwd gebundeld.

Book Info

  • Book Author :
    Ronald Riksen
  • Publishing House :
    Seapress
  • Publishing Year :
    2013